Hiba a lekérdezésben! mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
Hiba a lekérdezésben! mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
A koncepció

A koncepció

Kutatócsoportunk egy éves kutatói és fejlesztői munka során, KMOP (EU, Magyar Állam közös finanszírozású) pályázat keretében alkotta meg komplex szervezeti modelljét és az erre épülő kétszintű szervezetdiagnosztikai módszert.

A teljes szervezetdiagnosztikai program két fázisban valósul meg: az első fázis az online kérdőív kitöltése, a második fázisban pedig egy mélyebb elemzésre is sor kerül. Ez utóbbi fázisban tanácsadóink személyesen is megvizsgálják a szervezetet, és szakértői visszajelzést adnak a szervezet működéséről, erősségeiről és elakadásairól, illetve a lehetséges fejlesztések, intervenciók alkalmazásáról.

 

Paul Meehl (1954) nagyszámban (20 kutatást eredményeit tekintette át) vizsgálta a klinikai diagnosztizálás módszertanát és prediktív erősségét. Azt állapította meg, hogy két út lehetséges az ítéleteken, intuíción alapuló "klinikai módszer", valamint az ezzel szembeállított "mechanikus" módszer. Ez utóbbi esetében formális logikai algoritmusok (döntési szabályok) mentén alakul ki egyfajta leírása az adott helyzetnek. Azt találta, hogy a mechanikus megközelítés legalább olyan erős, ha nem erősebb, pontosabb előrejelzéseket adott, mint a klinikai módszertan. Eredményeit azóta többen megismételték szigorú tudományos követelményeknek megfelelő körülmények között, így már 130 kutatás eredményei alapján is megerősítést nyert Meehl kijelentése (Dawes, Faust és Meehl 1989; Grove et al 2000).

 

A COVA szakértőinek vállalása az, hogy hasonló módon egy mechanikus diagnosztikai eszközt hozzon létre, amely pontos és erős állításokat tesz a vizsgált objektumok tekintetében (azaz szervezetekre).

 

Hivatkozott irodalom:

Meehl, P.E. (1954) Clinical versus statistical prediction. Mineapolis:Univ of Minnesota Press.

Dawes, Faust és Meehl (1989) Clinical versus actuarial judgement. Science, 243, 1668-1674.

Grove, Zald, Lebow, Snitz, Nelson (2000) Clinical versus mechanical prediction: A meta-analysis Psychology Assessment 12, 19-30.

A kérdőívet eddig 258 felhasználó töltötte ki, a honlapot látogató nézte meg.