Hiba a lekérdezésben! mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

SELECT * FROM cova_diag_elemzes_kerdes k INNER JOIN cova_diag_elemzes_csoport USING (idcsoport) WHERE NOT k.torolve GROUP BY nev ORDER BY sorrend ASC
Hiba a lekérdezésben! mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
Kitöltési segédlet a kérdőívhez

 • Szervezeti kérdések
 • Statisztikai kérdések
 • Elemzési kérdések
  • innováció
  • kultúra
  • eredmények
  • célok
  • Alapfolyamatok
  • működtetés (a menedzsment)
  • működtetés (a vezetés)
  • e-cs-sz
 • Kérdőiv befejezése

Kitöltési segédlet a kérdőívhez

Mire számíthatok?

A CoVa Diagnosztikai Modell három szintű vizsgálódást kínál:

-       Makro szint: a szervezet helyzete környezetében (az ágazatban, piacain)

-       Mezo szint: a szervezet áttekintő értékelése magához viszonyítva

-       Mikro szint: a szervezet részletekbe menő vizsgálata, értékelése

Jelen kérdőív a SZERDA©® Szervezetdiagnosztikai modellre épül, mely a vállalat áttekintő értékelését szolgálja. Nem helyettesíti a tulajdonosi (makroszintű) vizsgálatot, azaz nem ad választ arra a kérdésre, hogy ágazaton belül mennyire tekinthető hatékonynak a szervezet. És nem ad választ arra a csak mikro szinten való elemzés alapján megválaszolható kérdésre sem, hogy mely területen (részlegen, funkciónál) miben lenne célszerű a változtatáson, fejlesztésen gondolkodni. A kérdőív kitöltésétől két – a fő fejlesztési irányokat azonosító - eredmény várható:

-       A kérdések átgondolásából fakadó felismerések

-       A CoVa szakértői által készített értékelés, visszajelzés

 

Mennyi időt igényel?

Kellően tájékozott vezető számára a válaszadás legfeljebb 45-50 percet igényel. Amennyiben valamely kérdés megválaszolásához adatokat kell gyűjteni, ez nyilván növeli a kitöltés időigényét. Az adatgyűjtést támogatandó, a kérdőív kitöltése felfüggeszthető.

Reményeink szerint az is tanulságos lehet a kitöltő számára, hogy milyen – a megítélésünk szerint fontos – kérdésre nem adható meg könnyen/azonnal a válasz.

 

Ki töltse ki?

Célszerű, ha a kérdésekre olyan felelős vezető adja meg a válaszokat, akinek rálátása, informáltsága hitelessé (azaz a szervezet egészére jellemzővé) teszi azokat. Azaz elsősorban tulajdonosok, cégvezetők válaszait várjuk. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy hasznos lehet a tartalmi (azaz a nem statisztikai) kérdésekre a teljes vezetői kör konszenzusos válaszait megadni. Már a konszenzus megteremtése is hasznos lehet a válaszadó szervezet számára.

 

Hogyan csináljam?

Javasoljuk előbb a kérdőív áttekintését, és az áttekintés alapján hiányzó adatok begyűjtését.

Szervezetenként csak egy kérdőív kitöltését ajánljuk fel. E kis minta megbízhatóságát – és egyúttal a belső átgondolás közössé tételét is segíti – ha a megfelelő (felső) szintű vezetés fogalmazza meg a válaszokat. A CoVa modell megértését, illetve a kérdések helyes értelmezését segíti a honlapon elérhető anyag és a szótár.

 

Áttekintés hasznosítása

A kitöltött kérdőív helyben kinyomtatható, és eredményei, felismerései azonnal hasznosíthatóak.

A CoVa a beküldött kérdőív alapján két héten belül megküldi értékelését, amit célszerű ugyanabban a vezetői körben értelmezni, amely kör a konszenzust létrehozta.

 

Tovább