Hiba a lekérdezésben! mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
Hiba a lekérdezésben! mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead
Szerzők

Híreink

tovább
A kérdőívet eddig 258 felhasználó töltötte ki, a honlapot látogató nézte meg.

Szerzők

Bodor Pál -

további információk
Bodor Pál Mérnök-közgazdász, CMC (hites vezetési tanácsadó). Tanácsadási szakterületei a szervezeti kiválóság értékelése (EFQM, Baldrige), folyamatmenedzsment (folyamatszabályozás, folyamatfejlesztés), mutatószám rendszerek kialakítása. Ismertebb ügyfelei között szerepel a Coca-Cola, Magyar Telekom, Nokia Komárom, OFA. Korábban az IMC és az ELTE Szociológia vendégelőadója volt. A Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága és a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének tagja. Publikációi közül megemlítendő a Menedzsment Tanácsadási Kézikönyv (társszerző, KJK, 2000, 2001, szerk. Dr. Póor József), A szervezeti kiválóság értékelése (társszerző, MIK, 2000). Kutatásai között kiemelendő a 2009-ben végzett, a hazai Nemzeti Minőségdíjas szervezetek körében végzett kutatás (társkutató, KTCS).
információk elrejtése

Kisházy Gergely -

további információk
Kisházy Gergely Munka- és szervezetpszichológiai szakpszichológus. Magatartástudományi alapú szervezetfejlesztéssel, szervezetdiagnosztikai mérőeljárásokkal, személyes és csoportos kompetenciafejlesztésekkel, kiválasztással és teljesítményértékeléssel foglalkozik. Szervezetfejlesztéshez, szervezeti- és személyes vezetői kompetenciákhoz kapcsolható tanegységeket a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán és a Századvég Politikai Akadémián oktat. Ismertebb ügyfelei: Erste Csoport, Generali-Providencia, GlaxoSmithKline, Grundfos, Hídépítő, Lufthansa Systems, Magyar Posta, Magyar Telekom, MÁV-Start, MOL Csoport, Rail Cargo Hungaria.
információk elrejtése

Kis-Tamás Loránd -

további információk
Kis-Tamás Loránd Pszichológus, személyes vezetésfejlesztő tanácsadó (coach), tréner. Összetett szervezetfejlesztéssel, egyéni és csoportos készségfejlesztéssel, változásvezetéssel foglalkozik, a vállalati és az állami szférában egyaránt. A Budapesti Műszaki Egyetem PHD programjában kutatási területe új szervezeti diagnosztikus eszközök fejlesztése. Oktatói tevékenysége során a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán szervezetfejlesztéssel, szervezetpszichológiával és szervezeti kommunikációval kapcsolatos tanegységeket oktat. Főbb ügyfelei: ERSTE Leasing, GE Healthcare, Generali-Providencia, Lufthansa Systems, Magyar Szabadalmi Hivatal, Magyar Telekom, hazai települések 7 polgármesteri hivatala.
információk elrejtése

Németh Gergely -

további információk
Németh Gergely Munka és szervezetpszichológiai szakpszichológus. Magatartástudományi alapú szervezetfejlesztéssel foglalkozik, ezen belül is vezetők és vezetői csoportok fejlesztésével, kultúra formálással, stratégia alkotással és változások generálásával és megvalósításával. Szerepet vállalt az elmúlt évtizedben, mind a SZMT (Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága), mind a BKIK TANOSZT (Budapesti Kereskedelmi és IparKamara Tanácsadó Osztálya) szervezésében, vezetésében. Ezen szervezetek felkérésére vállalta el, hogy megszervezi az első OD szervezetfejlesztési tanácsadó szakértő szakirányú továbbképzési szakot a BKF (Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fősikola) keretében, ahol az Üzletviteli Tanácsadó MA (Master of Arts) képzés létrejöttében is segédkezett. PhD fokozatáért a SZIE keretein belül kutat. Témája a KKV vezetők és tulajdonosok növekedéssel kapcsolatos gondolkodási és viselkedési mintázatai (növekedési krízis megoldások). Meghívott előadó a BKF, a BCE, a SZIE és a BME intézményekben szervezetpszichológia, szervezetfejlesztés, szervezeti kommunikáció és változásmenedzsment témakörökben. Több publikációja jelent meg, 10 könyvfejezet, és 11 cikk szerzője. Kétszer volt jelölve (2008, 2009) Mezei Julcsi díjra. Főbb ügyfelei: ERSTE Bank, Generali-Providencia Biztosító Zrt., Herendi Porcelánmanufaktúra, Lufthansa Systems, Magyar Honvédség, Magyar Szabadalmi Hivatal, Magyar Telekom, MÁV-Start, MOL Csoport Beszerzés (Upstream, TVK, Petroszolg, Slovnaft), OMV, Rail Cargo Hungaria, Schneider Electric, SUN Microsystems.
információk elrejtése

Virág Imre -

további információk
Virág Imre 1992-ben végzett gépészmérnökként, szervező szakon (Miskolci Egyetem, Miskolc), 2001-ben szerzett MBA fokozatot (Newport University, California, USA). Az egyetem elvégzése után Miskolci Egyetem Szervezési és Vezetési tanszékén dolgozott tanársegédként, majd az Electrolux Lehel Kft. (4200 fő) emberi erőforrás fejlesztésért felelős vezetője, később több divíziónak az operatív HR vezetői feladatait látta el, 1999-től a teljes Electrolux Csoport (98 000 fő) stratégiai toborzásáért lesz felelős Stockholmban. Magyarországra visszatérve a Wallis Autó Holding Csoport (1200 fő) HR igazgatója lesz, majd a MÁV Zrt. (48 000 fő) személyügyi főosztályvezetője. A Máv-START Zrt. (7 200 fő) megalakulása után a Humán vezérigazgató helyettesi, majd az általános vezérigazgató helyettesi munkakört tölti be. Tanácsadóként a személyügyi kérdések kezelése, a humán átfogó folyamatok menedzsmentje, kompetencia menedzsment, a humán kontrolling, az elkötelezettség menedzsment és a kulcs ember menedzsment képezik kiemelt szakterületeit. Hazai és külföldi szakmai konferenciák rendszeres előadója, elnöke. Több a pályakezdőkkel, karrier managementtel, kulcs emberekkel, stratégiai toborzással kapcsolatos cikk szerzője.
információk elrejtése

xcx - cxc

további információk
xcx sadsad
információk elrejtése